unique_feminist (unique_feminist) wrote in politiek,
unique_feminist
unique_feminist
politiek

 • Mood:

Petitie ondertekenen

Beste mensen,

Een vriend van mij dreigt uitgezet te worden aankomende vrijdag, zouden jullie voor mij en vooral voor Khalid de petitie willen ondertekenen? Zodat we hem hier kunnen houden. Hij woont hier al 16 jaar.

Petitie

Photobucket - Video and Image Hosting
Khalid aan het werk.

Langer verhaal onder de cut!


Gezicht van Haarlem bedreigd met uitzetting

Één van de bekendste gezichten in de Haarlemse binnenstad is eerder vandaag opgepakt door de politie. Khalid, een Marokkaanse vluchteling die elke dag op zijn plek op het Verwulft bij de V&D de Daklozenkrant verkoopt zit al lange tijd in een slepende procedure van de IND. Khalid is al vaker gedetineerd geweest in uitzet- en detentiecentra. Door de slechte medische zorg en opsluiting in een isoleercel is hij verlamd geraakt. Als gevolg hiervan kent menig Haarlemmer hem als de straatjournaalverkoper in een rolstoel.

Khalid is vanmiddag met veel vertoon op het Verwulft opgepakt door de politie, en na een paar uur weer vrijgelaten met de mededeling dat hij binnen 24 uur het land moet verlaten. Als hij dit niet doet wordt hij wederom opgepakt en naar een uitzetcentrum verplaatst. Zijn medische situatie is dermate ernstig dat dit levensgevaarlijk kan zijn, en zelf heeft Khalid niet de middelen om terug te keren naar het Marokko dat hij 16 jaar geleden is ontvlucht.

Vrienden, sympathisanten, klanten en raadsleden maken zich ernstige zorgen over het lot van de vrolijke, compleet ingeburgerde Haarlemmer. Daarom is 'Comité Khalid Moet Blijven' opgericht die zich keihard in zal zetten om Khalid te laten blijven. Het comité roept iedereen op om de petitie te ondertekenen of op een andere manier steun te betuigen. Dit kan via khalidmoetblijven@axielijst.nl en de petitie op http://www.axci.nl/?ln=ned&id=245Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments